It is currently Sat May 26, 2018 9:49 am




 Page 2 of 6 [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 02, 2009 3:10 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Dec 15, 2004 2:03 am
Posts: 1559
Location: Montreal, Quebec
Marty can you post pictures of your settings, maybe we can see something there.



_________________
My two cents! OOOps they don’t make cents anymore then my two nickels.
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 04, 2009 2:56 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 25, 2005 2:25 am
Posts: 637
Location: Moncton N.B.
CVA9214 wrote:
Marty can you post pictures of your settings, maybe we can see something there.

What settings are you referring to Frank ?

Where would I find them ?

Thanks !



_________________
CVA Master Hub Manager
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 04, 2009 3:21 am 
User avatar

Joined: Tue Jul 14, 2009 12:40 am
Posts: 214
Location: Vancouver, Canada
For those of you unable to transmit or listen properly on FSInn, I'm no guru with it but I did get some help from Dale during the Hawaian multi and one thing you might be forgetting is to enable Roger Wilco on your FSFDT (the little thing that looks kind of like a traffic signal in your task bar). When connected to VATSIM all 6 diamonds should be green).



_________________
Randy

Image Image

What is that goat doing way up here in the clouds?
www.virtual-skies.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 04, 2009 6:18 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 27, 2009 1:39 am
Posts: 1894
Location: Up here wishing I was down there.
CVA0102 wrote:
... one thing you might be forgetting is to enable Roger Wilco on your FSFDT (the little thing that looks kind of like a traffic signal in your task bar). When connected to VATSIM all 6 diamonds should be green).

Not really, I don't have Teamspeak enabled and it works fine.

And those are supposed to be traffic lights (red, yellow, green). :D



_________________
i7-6700K @ 4.2GHz, G SKILL DDR4 32GB @ 3200MHz
ASUS MAXIMUS VIII Formula, EK triple watercooling
ASUS dual GTX950 OC STRIX, HyperX Cloud II headset
SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB and 500GB
EVGA Supernova G2 850W, CORSAIR Obsidian 750D
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 04, 2009 10:47 pm 
User avatar

Joined: Fri Feb 25, 2005 2:25 am
Posts: 637
Location: Moncton N.B.
CVA0102 wrote:
For those of you unable to transmit or listen properly on FSInn, I'm no guru with it but I did get some help from Dale during the Hawaian multi and one thing you might be forgetting is to enable Roger Wilco on your FSFDT (the little thing that looks kind of like a traffic signal in your task bar). When connected to VATSIM all 6 diamonds should be green).

Yep , I got them all green! Check !

Still, I can't hear ATC or transmit. It's odd though,,, when I tune in a Atis frequency I hear that perfectly.



_________________
CVA Master Hub Manager
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 05, 2009 1:44 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jul 14, 2002 1:06 pm
Posts: 975
Location: CYXU
I think I've got it now. I had to type rw.liveatc.net/cva into the address bar for the radios. As well, if you don't have two green bars beside the Comm 1 frequency, you won't be able to hear or talk to ATC even with six green traffic lights.

After I dialed my Comm 2 radio to 122.850 and typed the url into the address bar of the radio display, I appeared in the voice server list in servinfo.



_________________
If a tree fell in the forest and hit a mime, would anyone hear it? Would anyone care?

Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 05, 2009 6:50 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 27, 2009 1:39 am
Posts: 1894
Location: Up here wishing I was down there.
You might be hearing FS-X ATIS, not VATSIM ATIS? Do you get a custom ATC message in the FSinn ATC box when you dial on ATC frequency? Something like:

Image



_________________
i7-6700K @ 4.2GHz, G SKILL DDR4 32GB @ 3200MHz
ASUS MAXIMUS VIII Formula, EK triple watercooling
ASUS dual GTX950 OC STRIX, HyperX Cloud II headset
SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB and 500GB
EVGA Supernova G2 850W, CORSAIR Obsidian 750D
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 05, 2009 6:53 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 27, 2009 1:39 am
Posts: 1894
Location: Up here wishing I was down there.
cva3906 wrote:
I think I've got it now. ...

That's good news. I missed your update, I was still replying to the previous post (took me a while to start FS-X and set it up to take that pic).

:)



_________________
i7-6700K @ 4.2GHz, G SKILL DDR4 32GB @ 3200MHz
ASUS MAXIMUS VIII Formula, EK triple watercooling
ASUS dual GTX950 OC STRIX, HyperX Cloud II headset
SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB and 500GB
EVGA Supernova G2 850W, CORSAIR Obsidian 750D
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 05, 2009 1:44 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 16, 2003 1:16 am
Posts: 2586
Location: Ottawa
Marty, does that work for you too now?



_________________
XFX 780i MB, W7-64, E8500 core2duo, 8GB, ATI HD5750
fsx, utx, gex canada, and ftx rocky mountains, pacific northwest, and pacific fjords

CVA (established in 1997) is 16 years old this year!
Image Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 05, 2009 2:17 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jul 14, 2002 1:06 pm
Posts: 975
Location: CYXU
Marty and I were messing around at Calgary last night and we finally got him to transmit on the private channel. The only problem is...he is not receiving anything now. I was on a little earlier and was able to get a radio check from ATC with no problem. As well, I was able to see myself in ServInfo voice servers in the CVA room so "I think" I have private voice working.



_________________
If a tree fell in the forest and hit a mime, would anyone hear it? Would anyone care?

Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 06, 2009 1:29 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 25, 2005 2:25 am
Posts: 637
Location: Moncton N.B.
Rob Vanderkam wrote:
Marty, does that work for you too now?

Since Chuck and I worked on it for a few hours on Friday night (thanks Chuck) , I have not had time to try it again , YET. I still seem to be having some kind of glitch. Robert Heydan ,,, I thought about that ATIS thing you mentioned , and I thought I was listening to the Vatsim ATIS , because I typed in the frequency that was showing on ServInfo. but you may be right. I'll have to look into that . I'll try again later and let you guys know. Thanks !

Right now, I'm getting redy to fly the multi flight on my old FS9 computer. At least that always works. :;):

<span style='font-size:9pt;line-height:100%'>[color=orange]<span style='font-family:georgia'>CHEERS !</span>
</span>[/color]



_________________
CVA Master Hub Manager
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 06, 2009 5:01 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 27, 2009 1:39 am
Posts: 1894
Location: Up here wishing I was down there.
CVA0014 wrote:
CVA0014 wrote:
...my 2 buttons weren't registering for some reason.
...

I figured out why my 2 PTT buttons stopped working, I accidentally unset the DX Mode switch in the CH yoke profile.

(documenting for the next time I re-install)

Setting to DX was not enough, they also have to be assigned to the controller.

(documenting some more)

Image



_________________
i7-6700K @ 4.2GHz, G SKILL DDR4 32GB @ 3200MHz
ASUS MAXIMUS VIII Formula, EK triple watercooling
ASUS dual GTX950 OC STRIX, HyperX Cloud II headset
SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB and 500GB
EVGA Supernova G2 850W, CORSAIR Obsidian 750D
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Vatsim Voice Channel
PostPosted: Thu Apr 07, 2011 1:10 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 16, 2003 1:16 am
Posts: 2586
Location: Ottawa
This is an old post but we dug it up during the multi because we needed the settings for private voice.

Could we have this, or something like it, stickied up in the Departures and Arrivals forum?



_________________
XFX 780i MB, W7-64, E8500 core2duo, 8GB, ATI HD5750
fsx, utx, gex canada, and ftx rocky mountains, pacific northwest, and pacific fjords

CVA (established in 1997) is 16 years old this year!
Image Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Vatsim Voice Channel
PostPosted: Fri Apr 08, 2011 5:21 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 6:14 am
Posts: 1532
Location: Brockville, ON
Rob Vanderkam wrote:
This is an old post but we dug it up during the multi because we needed the settings for private voice.

Could we have this, or something like it, stickied up in the Departures and Arrivals forum?



Done!

Cheers! :mrgreen:



_________________
Darryl Brambilla
CVA Big Dog / Head Cheese
a.k.a. - President & CEO
CVA7769
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Vatsim Voice Channel
PostPosted: Sat Sep 03, 2011 3:43 pm 
User avatar

Joined: Fri Feb 27, 2009 1:39 am
Posts: 1894
Location: Up here wishing I was down there.
This post explains how to set up FSinn on VATSIM:

http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?f=43&t=20466


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 2 of 6 [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

cron