It is currently Tue Dec 12, 2017 3:41 pm




 Page 2 of 5 [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 4:05 am 
User avatar

Joined: Tue Dec 01, 2009 1:26 am
Posts: 583
Well I've un-installed the program I initially installed and searched my computer for any traces of anything relating to kACARS rebooted re-downloaded from the CVA site and after re-installing the program it still shows data entered (pilot id and password) it must be something in the program, a registry setting that isn't deleted or something so far I give this 0 out of 5! Yeah, I know it's my own fault for jumping the gun and installing the program from the web but one would think that un-installing a program should actually un-install it!
Gary



_________________
Image Image
Global+Vector,FS_G 2010,REX4,NRM,CRM,PFJ,PNW,SAK,NCA,Tong_Fjords
0S9,3W5,7S3,KCMW,KORS,PAKT,WA56,WA79,W52,PAGS,PAJN,CZST
+Portland City,2S1,CEN4,CEJ4,KHQM,7WA3,CBB7,KPDX
G_NA packs 1-8,EDBH
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 4:58 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Dec 15, 2004 2:03 am
Posts: 1520
Location: Montreal, Quebec
Gary, you need to tell the program "who you are".

Open Kacars,
top left corner where it say info,
Click and a drop down will say " Settings/Info"
Click "Settings" (window will open)
Enter your CVA Pilot ID and password.
Click "Save"




Edited By CVA9214 on 1273813113



_________________
My two cents! OOOps they don’t make cents anymore then my two nickels.
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 5:13 am 
User avatar

Joined: Tue Dec 01, 2009 1:26 am
Posts: 583
Hi Frank,
the problem is kACARS won't forget who I am! I shouldn't have installed the "free" version off the web but I did and un-install it as I will it keeps restoring the settings from that initial install and I can't find anything relating to settings that is leftover after I un-installed Re-installing from the CVA site keeps those initial settings and the program just won't function.



_________________
Image Image
Global+Vector,FS_G 2010,REX4,NRM,CRM,PFJ,PNW,SAK,NCA,Tong_Fjords
0S9,3W5,7S3,KCMW,KORS,PAKT,WA56,WA79,W52,PAGS,PAJN,CZST
+Portland City,2S1,CEN4,CEJ4,KHQM,7WA3,CBB7,KPDX
G_NA packs 1-8,EDBH
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 6:28 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Dec 15, 2004 2:03 am
Posts: 1520
Location: Montreal, Quebec
I had this problem when Chuck made the last version. You see there is a Kacars file without the s at the end and so when you uninstalled the shortct link keeps pointing to the old version from the Web.

so this is what to do.

Open the folder where it is installed such as my example here

C:\Program Files\FS Products

in FS Products folder you willl see a Kacar and a Kacars file.
Delete the Kacar and the open the Kacars folder and select the (kACARS - Customizable.exe) with your second mouse button.
In the drop down select Send To
the Select Desktop (create shortcut)



_________________
My two cents! OOOps they don’t make cents anymore then my two nickels.
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 6:50 am 
User avatar

Joined: Tue Dec 01, 2009 1:26 am
Posts: 583
Frank,
I only have a kACARS folder in fsproducts no kACAR folder. I'm assuming you meant folder not file? Anyways I appreciate your help but go to bed buddy! I know management thinks I'm Ace but this will wait til tomorrow ;)
again, thanks for the help
Gary



_________________
Image Image
Global+Vector,FS_G 2010,REX4,NRM,CRM,PFJ,PNW,SAK,NCA,Tong_Fjords
0S9,3W5,7S3,KCMW,KORS,PAKT,WA56,WA79,W52,PAGS,PAJN,CZST
+Portland City,2S1,CEN4,CEJ4,KHQM,7WA3,CBB7,KPDX
G_NA packs 1-8,EDBH
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 10:57 am 
User avatar

Joined: Tue Aug 25, 2009 11:51 am
Posts: 514
Location: Pennsylvania, USA
My bush pilot VA has been using the free version of kACARS for about a week. When I downloaded the CVA version, I made sure it installed to it's own folder - ie-CVAkACARS. It created a separate desktop icon. Now I can use both, and do not seem to be having any problems.



_________________
Barry Diffenderfer

Image Image Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 12:34 pm 
User avatar

Joined: Sat Sep 20, 2008 9:44 pm
Posts: 1989
Location: LLBG
Can I continue using my FSCARS that never gives me problems?? If so, great!!

If not, do I have to delete or uninstall FSCARS first before installing new KASCARS or whatever it is called?

Aharon



_________________
ImageImage
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 3:16 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 28, 2000 3:36 am
Posts: 633
Location: Capreol, ON
Just did my first flight using kcars kmia/cyul and everything worked perfectly. Nice program. I still have fsacrs installed. No problem keeping it there - doesn't seem to be any conflict. Like you, I never had any problems with fsacars either. I must say, I really like the new kcars, so far. I'll wait for a bit before I start jumping up and down with joy though. :D

Cheers Bill


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 3:33 pm 
User avatar

Joined: Tue Dec 01, 2009 1:26 am
Posts: 583
CVA0190 wrote:
My bush pilot VA has been using the free version of kACARS for about a week. When I downloaded the CVA version, I made sure it installed to it's own folder - ie-CVAkACARS. It created a separate desktop icon. Now I can use both, and do not seem to be having any problems.

That did it Barry! So simple but yet not something I would have thought of in the first thousand attempts. I just kept re-installing to the same folder each time I tried.
Thank you! And thanks to all for responding.
Gary



_________________
Image Image
Global+Vector,FS_G 2010,REX4,NRM,CRM,PFJ,PNW,SAK,NCA,Tong_Fjords
0S9,3W5,7S3,KCMW,KORS,PAKT,WA56,WA79,W52,PAGS,PAJN,CZST
+Portland City,2S1,CEN4,CEJ4,KHQM,7WA3,CBB7,KPDX
G_NA packs 1-8,EDBH
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 4:58 pm 
User avatar

Joined: Fri Feb 27, 2009 1:39 am
Posts: 1892
Location: Up here wishing I was down there.
Gary, you need a registry cleaner utility. You wouldn't believe how many programs do not completely uninstall themselves. Anti-virus programs are notoriously bad for that.



_________________
i7-6700K @ 4.2GHz, G SKILL DDR4 32GB @ 3200MHz
ASUS MAXIMUS VIII Formula, EK triple watercooling
ASUS dual GTX950 OC STRIX, HyperX Cloud II headset
SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB and 500GB
EVGA Supernova G2 850W, CORSAIR Obsidian 750D
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 6:40 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 6:14 am
Posts: 1514
Location: Brockville, ON
Aharon wrote:
Can I continue using my FSCARS that never gives me problems?? If so, great!!

If not, do I have to delete or uninstall FSCARS first before installing new KASCARS or whatever it is called?

Aharon

Hi Aharon.

No...you can't.

Ok..well...let me rephrase that. For now - YES - you can still use it but we will be getting rid of it so you may as well take the plunge now and get it setup. Trust us - it's MUCH simpler than the FSAcars and you will like it a lot better from a user perspective. The FSAcars stopped support long ago, the website will be dropping support for it as well in the future bcause it is a dead product.

The only downfall of the new program right now is that the flight log recording is not as detailed as the FSAcars currently is. Otherwise, you'll like it.

Give it a shot and let us know how you make out. You can actually install it now and keep your FSAcars also installed as they don't interfere with each other. That way, you can get used to the new one without fear of losing the old one until you are comfortable.

Cheers! :thumbsup:



_________________
Darryl Brambilla
CVA Big Dog / Head Cheese
a.k.a. - President & CEO
CVA7769
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 11:54 pm 
User avatar

Joined: Sat May 19, 2001 10:14 pm
Posts: 336
Location: Whitehorse YT
Hey, if I use both at the same time will that count as two flights? ??? :D



_________________
Harry CVA1951
If I'm not flying then I'll be riding!
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 15, 2010 12:01 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jul 14, 2002 1:06 pm
Posts: 975
Location: CYXU
Heads up to the management team....

Quote:
Hey, if I use both at the same time will that count as two flights?


Keep an eye on this guy... :wow:



_________________
If a tree fell in the forest and hit a mime, would anyone hear it? Would anyone care?

Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 15, 2010 1:45 am 
User avatar

Joined: Sat Sep 20, 2008 9:44 pm
Posts: 1989
Location: LLBG
Thanks Darryl for kind reply!!

I will wait for Chuck to finish writing installation instructions before I proceed with installation of KASCAR or whatever it is called:):):) Cannot get that spelling correct. Let me memorize "kACARS".

I did not know FSCARS is a dead product and company is stopping supporting it. I thought FSCARS is most reliable software and I never have problems with it for 2 years.

Is kACARS crash proof? In other words, when FSX crashes, will kACARS keeps functioning awaiting a pilot to resume FSX?

Aharon



_________________
ImageImage
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 15, 2010 6:58 am 
User avatar

Joined: Tue Dec 01, 2009 1:26 am
Posts: 583
For anyone running Vista and receiving a
"Fsuipc error #1
FSUIPC_ERR_OPEN. The connection to FSUIPC is already open"

Make sure you are running the program with administrator privileges. Navigate to the folder you installed kACARS in and right click the executable file ( kACARS-Customizable.exe) and choose properties, in the resulting window select the "Compatibility" tab and in the "Privilege Level" box check "Run this program as an administrator".

Note: set the actual .exe to run as administrator not the shortcut (icon) created by the program.



_________________
Image Image
Global+Vector,FS_G 2010,REX4,NRM,CRM,PFJ,PNW,SAK,NCA,Tong_Fjords
0S9,3W5,7S3,KCMW,KORS,PAKT,WA56,WA79,W52,PAGS,PAJN,CZST
+Portland City,2S1,CEN4,CEJ4,KHQM,7WA3,CBB7,KPDX
G_NA packs 1-8,EDBH
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 2 of 5 [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

cron