It is currently Fri Nov 24, 2017 6:16 pm




 Page 1 of 1 [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: CVA CARS crashed again
PostPosted: Thu Sep 08, 2011 1:52 am 
User avatar

Joined: Fri Jul 29, 2011 5:33 pm
Posts: 5
Location: Mallorytown
Talk about frustration!
It seems this bl***y CVACRS crashes every third or fourth flight or so :evil: . I started using this program because some one told me that the other program was unreliable and not supported. Well, in my opinion it was a hell of a lot more reliable that this CVACARS piece of crap. I can tell you I am tired of spending two to three hours looking at the earth from 25000 feet just to have this piece of crap wipe it out at the end. There has got to be a more reliable way to record flights. If there isn't, I'm done!!!
Anyone have any suggestions????



_________________
What goes up must come down
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Thu Sep 08, 2011 2:13 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 27, 2009 1:39 am
Posts: 1892
Location: Up here wishing I was down there.
Is this the Kacars version?

There's 2 available for download in the utility section.

I've been using Kacars on Win XP 32bit and now Win7 64bit without any problem.

Make sure to follow the instructions to the letter:
viewtopic.php?f=13&t=2459

I recommend you delete what you downloaded and uninstall what you have now. Then download a new version and follow that thread. Make sure to reinstall FSUIPC, this module gets overwritten by add-ons.

Do a short class 1 flight like this to test:

2059(PHJR - NPS)
Departure: 10:15 Arrival: 10:30
Equipment: B-350 (C-FKLJ) Distance: 8.32mi



_________________
i7-6700K @ 4.2GHz, G SKILL DDR4 32GB @ 3200MHz
ASUS MAXIMUS VIII Formula, EK triple watercooling
ASUS dual GTX950 OC STRIX, HyperX Cloud II headset
SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB and 500GB
EVGA Supernova G2 850W, CORSAIR Obsidian 750D
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Mon Sep 26, 2011 7:05 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 6:14 am
Posts: 1513
Location: Brockville, ON
Dutchman wrote:
Talk about frustration!
It seems this bl***y CVACRS crashes every third or fourth flight or so :evil: . I started using this program because some one told me that the other program was unreliable and not supported. Well, in my opinion it was a hell of a lot more reliable that this CVACARS piece of crap. I can tell you I am tired of spending two to three hours looking at the earth from 25000 feet just to have this piece of crap wipe it out at the end. There has got to be a more reliable way to record flights. If there isn't, I'm done!!!
Anyone have any suggestions????


Hi Hans,

Sorry to hear about your frustrations with this. We have to understand we have hundreds of members all with different hardware / software / patches / add ons / etc installed on their PC's and there is bound to be someone who will have problems. We did not write the software but it is one of the universal programs used out there today by many of the virtual airlines operating today. It has greatly improved reporting and operations here at CVA.

We also created these help forums to try and help anyone who has been experiencing problems with the software. While we are not experts, many of us have come across a number of issues and managed to help solve others problems along the way. It is not always a quick and easy fix so we ask you to have some patience and provide as much detail about the problem / symptom, hardware / software configuration, service packs installed, OS type, etc so that we can try to assist you.

Cheers! :mrgreen:



_________________
Darryl Brambilla
CVA Big Dog / Head Cheese
a.k.a. - President & CEO
CVA7769
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Mon Oct 10, 2011 2:17 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 16, 2003 1:16 am
Posts: 2586
Location: Ottawa
Wierd. I think we've had only one or two others, if that, who haven't been able to get it to work. Anything "different" about your system that you can think of?

And by the way, anytime you want, you can send a record of your flight in manually. There's no need to lose credit for any flight.

cheers



_________________
XFX 780i MB, W7-64, E8500 core2duo, 8GB, ATI HD5750
fsx, utx, gex canada, and ftx rocky mountains, pacific northwest, and pacific fjords

CVA (established in 1997) is 16 years old this year!
Image Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Wed Mar 28, 2012 11:23 pm 

Joined: Tue Apr 13, 2010 1:07 am
Posts: 3
Location: Saskatoon, Saskatchewan
I seem to be having issues as well. Before I am even able to reach my cruising altitude, kA comes in and says it's lost connection to my flight simulator and my simulator shuts down. Now I'm not sure if this is a kAcars problem or a sim problem, but any help would be highly appreciated.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 12:14 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 16, 2003 1:16 am
Posts: 2586
Location: Ottawa
I get the feeling that your sim is shutting down and causing the Acars to report the lost the connection. Can you fly without CVAcars without sim problems? Sorry I can't be of more help.



_________________
XFX 780i MB, W7-64, E8500 core2duo, 8GB, ATI HD5750
fsx, utx, gex canada, and ftx rocky mountains, pacific northwest, and pacific fjords

CVA (established in 1997) is 16 years old this year!
Image Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 1:17 am 

Joined: Tue Apr 13, 2010 1:07 am
Posts: 3
Location: Saskatoon, Saskatchewan
It seems to only be happening with acars running


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 11:14 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Dec 15, 2004 2:03 am
Posts: 1516
Location: Montreal, Quebec
I see you where able to file a complete flight yesterday. Does this mean you got it to work? What is your system XP/Vista/7 . I think Rob is correct, it sounds like the sim is shutting down or locking up causing the ACARS to loose the connection. Did you add any scenery?



_________________
My two cents! OOOps they don’t make cents anymore then my two nickels.
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 2:50 pm 

Joined: Thu Jan 26, 2012 2:59 pm
Posts: 93
Location: CYZR
Mine has done this twice only. I feel it's FS crashing because it closes out, and than i get the error on CVAAcars.
:mrgreen:



_________________
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Fri Mar 30, 2012 3:52 am 

Joined: Tue Apr 13, 2010 1:07 am
Posts: 3
Location: Saskatoon, Saskatchewan
Silly me, I didn't realize that I didn't have SP 1 & 2 installed on my computer (i recently updated). I installed the service packs and everything is working just fine now, was able to pull off Toronto to Sarnia last night. Now just waiting for an opportune time to fly out of Sarnia.

Thanks all for the help!


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CVA CARS crashed again
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 2:29 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 16, 2003 1:16 am
Posts: 2586
Location: Ottawa
Sarnia?! I'm afraid no one flies out of Sarnia. Ever.

(It's kind of like Wawa that way, except for private pilots. Let us know how you get along there for the next 20 or 30 years!)



_________________
XFX 780i MB, W7-64, E8500 core2duo, 8GB, ATI HD5750
fsx, utx, gex canada, and ftx rocky mountains, pacific northwest, and pacific fjords

CVA (established in 1997) is 16 years old this year!
Image Image
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 11 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

cron